Amsterdam – Dansen met de doden

IMG_1110In deze workshop onderzoeken we – in beweging – hoe het omgaan met ‘dood en verlies’ in ons leeft. Via bewegingsopdrachten verkennen we de ‘staat’ van ons lichaam en komen we tevens ín ons lichaam. Van daaruit observeren we de verschillende ‘lichaamssensaties’ die het ervaren van verlies met zich meebrengt. In deze gewaarwording wagen we een dans met onszelf, de dood en de ander.

Binnen deze workshop krijgt ieder de ruimte om op zijn eigen, unieke wijze z’n (rouw)dans te vinden. We werken zowel individueel als in duo’s en delen ons proces met elkaar. De workshop bestaat uit een combinatie van geleide meditatie, gewaarwordingsoefeningen en bewegings-onderzoek/improvisatie.

Wie is Marie

Marie Goeminne is sinds haar kindertijd al gefascineerd door het menselijk lichaam. Via het lichaam kan ze zich uitdrukken, zichzelf laten zien. Ze werd danser en later choreografe. Emoties, overtuigingen en zielenroerselen ziet ze als bewegingen die via het lichaam vorm krijgen en tot uitdrukking komen. Gedurende de jaren ging ze zich meer en meer verdiepen in de wisselwerking tussen lichaam en geest. Dat leidde ertoe dat ze Boeddhisme ging beoefenen en later biodynamische psychotherapie ging studeren. Marie vindt het interessant haar danskennis met haar kennis uit de biodynamische psychotherapie te verbinden. Daarbij hebben de thema’s die ze gedurende haar workshops onderzoekt altijd een persoonlijk verhaal.

Voor wie

 *wanneer je afscheid hebt moeten nemen van een dierbare (dat kan recent zijn, maar ook 30 jaar geleden);

*wanneer je verlangens hebt om meer in je lijf te zijn en dit mee te nemen in je rouwproces;

*wanneer je affiniteit hebt met dans en het thema; dood en verlies

*wanneer je verlangen voelt naar verbinding en contact met anderen in het verhaal dat je met je meebrengt.

 Adres

Leven in je Lijf
Balboastraat 20-C4
1057VW Amsterdam

aanmelden
post@mariegoeminne.nl

Data

30 sept.
28 okt.
25 nov.

telkens van 14.00 tot 17.00 (14.00 tot 14.30 inloop)


Tarief

Op basis van donatie (min. 5,-)

Gemakkelijke kledij om in te bewegen/dansen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: