Over eerdere edities

20 november 2015 was de eerste Dag van de Biodynamische Psychologie en 18 november 2016 was de tweede editie, 17 november 2017 was de derde editie en 16 november 2018 was de vierde editie.

Advertentie 20 november 2015‘Van human-doing naar human-being’

20 november 2015 vond de eerste Dag van de Biodynamische Psychologie plaats. Een dag waar werd stilgestaan bij het lichaam. Nicky Smout van het NIB, het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie licht toe:  “Ons lichaam slaat ons hele leven ervaringen op en met Biodynamische Psychologie maken we de helende kracht die we in ons hebben vrij.”

 

Hieronder een filmpje met een terugblik op de eerste editie van ‘de Dag van’ 2015:

 

 

Eerder legde Nicky Smout van het NIB in een filmpje uit wat De Dag van inhoudt:

 

Biodynamische Psychologie

Biodynamisch Psychologie staat voor het integreren van de informatie en mogelijkheden die in je lichaam aanwezig zijn. Via lichaamsbewustzijn kun je belemmeringen transformeren en je volle mogelijkheden en levendigheid weer ervaren. Zo kan je in je eigen lichaam een anker gaan voelen. Daar waar je het druk hebt, overspoeld wordt door alles wat moet gebeuren op een dag en je neigt jezelf te verliezen, kan je via je lichaam weer in contact komen met je interne hulpbronnen. Daar waar het contact met anderen verliest, je geïsoleerd voelt of te kort voelt schieten, kan je via je lichaam behoefte aan veiligheid, nabijheid en verbinding voelen en van daaruit handelen.

Over het NIB

Het NIB, het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie verzorgt geaccreditee
rde opleidingen, cursussen en bijscholingen met als basis de biodynamische psychologie. Deze benadering helpt je, naast je cognitieve capaciteiten, ook je gevoelskwaliteiten en sensorische bewustzijn in te zetten voor onderzoek en ontwikkeling. Om vrijer te komen van je geschiedenis en je zorgen. Je leert gewaar te worden, te voelen en vriendelijk je met jezelf te verbinden. Nicky Smout vult aan: “Wij bieden als het ware een heroriëntatie van jezelf, waardoor je weer contact kunt maken met alle signalen die je lichaam geeft.”

Dag van de Biodynamische Psychologie

Het NIB is gevestigd in Amsterdam en op 20 november, de dag van de Biodynamische Psychologie, gaat het NIB ook het land in. Met medewerking van biodynamische therapeuten in het hele land, kun je op verschillende plaatsen in het land terecht voor een kennismaking met deze vorm van jezelf ontdekken/ontwikkelen en met de mogelijkheden van begeleiding door therapeuten of door het volgen van een opleiding of cursus.

Waar kun je terecht?

De therapeuten waar we mee samenwerken zetten hun praktijkruimte, ontmoetingsplek of kamers open voor bezoekers. Informatie over deze locaties lees je hier op de homepage. De therapeuten stellen zich voor.

Heb je vragen? Stel ze via dedagvan@biodynamischepsychologie.nl

Als je langskomt en je naam achterlaat, maak je kans op het ontvangen van een boek!

 

 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: